петак, 30. мај 2014.

Sarlota sa kremom od jagoda


Sastojci:

  • 300 g piskota
  • 300 g slatke pavlake
  • 2 kasike estrakta od jagode
  • 150 g secera
  • vanila
  • 50 g putera
  • 500 g jagoda
  • 3 zumanca
  • 100 g secera

Priprema:

Slatku pavlaku umutite mikserom, dodajte vanilu i secer. Odvojite jagode za ukras, a ostale izmutite mikserom sa pavlakom i dodajte estrakt jagode. Odvojeno umutite 3 zumanca sa 100 g secera i dodajte umucen puter i lepo umutite. Redjajte u kalup piskote, koje ste malo potopili u mleko ili u sirup od secera.
Na dnu kalupa i sa strane iznutra namazite zuti krem, a u sredinu sipajte onu masu koju ste mutili-od jagoda. Tortu ukrasite slagom i jagodama. Dobro je ohladite. Ovo je divan dezert, koji je veoma kremast i osvezavajuci kao sladoled. Prijatno slatki moji! ♥


Нема коментара:

Постави коментар