Sastojci:
- 300 g piskota
- 300 g slatke pavlake
- 2 kasike estrakta od jagode
- 150 g secera
- vanila
- 50 g putera
- 500 g jagoda
- 3 zumanca
- 100 g secera
Priprema:
Slatku pavlaku umutite mikserom, dodajte vanilu i secer. Odvojite jagode za ukras, a ostale izmutite mikserom sa pavlakom i dodajte estrakt jagode. Odvojeno umutite 3 zumanca sa 100 g secera i dodajte umucen puter i lepo umutite. Redjajte u kalup piskote, koje ste malo potopili u mleko ili u sirup od secera.
Na dnu kalupa i sa strane iznutra namazite zuti krem, a u sredinu sipajte onu masu koju ste mutili-od jagoda. Tortu ukrasite slagom i jagodama. Dobro je ohladite. Ovo je divan dezert, koji je veoma kremast i osvezavajuci kao sladoled. Prijatno slatki moji! ♥
Нема коментара:
Постави коментар