Sastojci za testo:
- 200 g brasna
- 180 g putera (NE margarin!)
- 100 g secera u prahu
- 100 g mlevenih oraha
- 1 zumance
Sastojci za fil:
- 2 zumanca
- 140 g secera u prahu
- 140 g putera
- 2 stangle strugane cokolade
- rum
- vanila
- 2 belanca
- cokolada za preliv
Priprema:
Sastojke za testo sve sjedinite i dobro rukom umesite, u glatku masu i ostavite da se 30 minuta odmara.
Razvijte koru, debljine 0.5 cm i manje ako mozete, vadite casicom ili modlicom pogacice i pecite samo nekoliko minuta, da ne pregore. Moraju ostati bele.
Fil:
Zumanca umutite sa secerom, dodajte struganu cokoladu i puter, vanilu, rum i polako umesajte sneg od dva belanca. Filujte islere i sastavljajte po dva. Svaki isler prelijte glazurom od topljene cokolade. Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар