субота, 31. мај 2014.

Išleri

Sastojci za testo:

  • 200 g brasna
  • 180 g putera (NE margarin!)
  • 100 g secera u prahu
  • 100 g mlevenih oraha
  • 1 zumance

Sastojci za fil:

  • 2 zumanca
  • 140 g secera u prahu
  • 140 g putera
  • 2 stangle strugane cokolade
  • rum
  • vanila
  • 2 belanca
  • cokolada za preliv

Priprema:

Sastojke za testo sve sjedinite i dobro rukom umesite, u glatku masu i ostavite da se 30 minuta odmara. 
Razvijte koru, debljine 0.5 cm i manje ako mozete, vadite casicom ili modlicom pogacice i pecite samo nekoliko minuta, da ne pregore. Moraju ostati bele.

Fil: 

Zumanca umutite sa secerom, dodajte struganu cokoladu i puter, vanilu, rum i polako umesajte sneg od dva belanca. Filujte islere i sastavljajte po dva. Svaki isler prelijte glazurom od topljene cokolade. Prijatno! ♥


Нема коментара:

Постави коментар