петак, 9. мај 2014.

Riblja corba "Kakavija"

Sastojci:

  • 1 kg mesane morske ribe (sitnija i jedna krupna)
  • 2 litra vode
  • 300 g crnog luka
  • 400 g zrelog paradajza
  • vezica persuna
  • 1 dl maslinovog ulja
  • so, biber

Priprema:

Ribu ocistite, operite i iseckajte na komade. U dublju serpu sipajte vodu, luk isecen na rebarca, oljusten i na manje komade isecen paradajz, sitno seckani perun, so i biber. Kuvajte dok malo luk ne omeksa, pa zatim stavite sitniju ribu i kuvajte dalje na umerenoj vatri. Kada je kuvano, corbu procedite i propasirajte malo. U ovu gustu corbu sipajte ulje i komade isecene krupnije ribe. Kuvajte jos na tihoj vatri 15-20 minuta. Zacinite perunom i posluzite. Prijatno! ♥

Нема коментара:

Постави коментар