Sastojci za testo:
- 1 jaje
- 150 g secera
- 2 kasike mleka
- 3 kasike meda
- 50 g margarina
- 1 kasicica sode bikarbone
- 450 g brasna
- 1 kasika kakaa
Sastojci za krem:
- 4 dl mleka
- 2.5 kasike brasna
- 2 kasike secera
- vanila
- 2 kasike secera u prahu
- 150 g putera
- 50 g kisele pavlake
Priprema testa:
Sve sastojke, osim brasna, staviti u serpu i zagrejte dok se soda bikarbona ne zapeni. Tada skinite sa vatre i dodajte brasno, pa zamesite glatko testo. Rastanjite na velicinu pleha, 4-5 delova i pecite na prevrnutom plehu. Razvlacite dok je testo jos toplo. Pecite 5-8 minuta.
Priprema krema:
Brasno, secer i vanilu skuvajte u mleku kao puding. Kada ohladite, umesajte puter, koji ste prethodno umutili sa secerom. Dodajte pavlaku i filujte korice. Odozgo mozete preliti cokoladu ili premazati preostalim kremom i posuti orasima. Prijatno medeni moji! ♥
Нема коментара:
Постави коментар