петак, 23. мај 2014.

Medena torta


Sastojci za testo:

  • 1 jaje
  • 150 g secera
  • 2 kasike mleka
  • 3 kasike meda
  • 50 g margarina
  • 1 kasicica sode bikarbone
  • 450 g brasna
  • 1 kasika kakaa

Sastojci za krem:

  • 4 dl mleka
  • 2.5 kasike brasna
  • 2 kasike secera
  • vanila
  • 2 kasike secera u prahu
  • 150 g putera
  • 50 g kisele pavlake

Priprema testa:

Sve sastojke, osim brasna, staviti u serpu i zagrejte dok se soda bikarbona ne zapeni. Tada skinite sa vatre i dodajte brasno, pa zamesite glatko testo. Rastanjite na velicinu pleha, 4-5 delova i pecite na prevrnutom plehu. Razvlacite dok je testo jos toplo. Pecite 5-8 minuta.

Priprema krema:

Brasno, secer i vanilu skuvajte u mleku kao puding. Kada ohladite, umesajte puter, koji ste prethodno umutili sa secerom. Dodajte pavlaku i filujte korice. Odozgo mozete preliti cokoladu ili premazati preostalim kremom i posuti orasima. Prijatno medeni moji! ♥


Нема коментара:

Постави коментар