понедељак, 26. мај 2014.

Ruska carska poslastica


Sastojci:

  • 800 g "svapskog" sira
  • 300 g slatke pavlake
  • 250 g putera
  • 200 g secera u prahu
  • 2 zumanca
  • 1 vanila
  • 200 g kandiranog voca (suvo grozdje, suve kajsije, suve sljive, kandirane tresnje, mango itd..)
  • 50 g badema

Priprema:

Umutite dobro ocedjen sir i pola kolicine secera u prahu. U ovu masu dodajte umucen puter i umucenu slatku pavlaku. Ostatak secera umutite sa zumancima, pa dodajte osnovnoj smesi i sve dobro umutite mikserom. Dodajte iseckano kandirano voce i oljustene i iseckane bademe. Masu stavite u kalup i poklopljeno drzite u frizideru 2 dana, da bi se dobro steglo. Polako izrucite na tanjir i ukrasite :) Prijatno slatki moji! ♥


Нема коментара:

Постави коментар