уторак, 13. мај 2014.

Paradajz corba

Sastojci:

  • 1 glavica crnog luka
  • sok od paradajza
  • 1 kasika brasna
  • malo vegete
  • biber
  • bosiljak
  • maslinovo ulje

Priprema:

Crni luk sitno iseckati u blenderu. Proprzite ga na maslinovom ulju i dodajte kasiku brasna. Sipajte oko pola litra soka od paradajza. Sve lepo promesajte, dolijte vodu i kuvajte. Kada se corba malo zgusnula i skuvala, dodajte zacine (vegeta, biber, bosiljak) i servirajte sa kasikom pavlake.
S obzirom da u ovoj corbi nema testenine, lepo bi bilo kao prilog jesti bruskete. NJih mozete spremiti na sledeci nacin:
Hleb isecite, namazite maslinovim uljem,belim lukom, alevom paprikom  i ispecite u rerni ili gril tiganju. Ukrasite persunom. Prijatno dragi moji! ♥


Нема коментара:

Постави коментар