недеља, 25. мај 2014.

Piletina "Grof Orlov"

Sastojci:

  • 8 pilecih bataka
  • 1 manji crni luk
  • 1 kasika meda
  • 1 cen belog luka
  • 3-4 kasike ulja
  • 3 kasike kecapa
  • 1 kasika pirea od paradajza
  • 2 kasicice ljutog sosa

Priprema:

Iseckajte sitno crni luk, izgnjecite ga sa belim lukom, izmesajte sa medom, uljem, kecapom i paradajz pireom. Dodajte ljuti sos i dinstajte na laganoj vatri oko 5 minuta, polako mesajuci. Zatim sve dobro mikserom umutite, kako bi se lepo sjedinilo. Dodajte jos malo ulja i izmesajte. Poredjajte batake u tepsiju (oblozite papirom za pecenje). Svaki batak premazite pripremljenom marinadom. Ostavite da odstoji 1h. Pecite u zagrejanoj rerni 35-40 minuta, povremeno ih okrecuci i premazujuci marinadom. Prijatno, obavezno ih napravite! ♥ ♥ ♥

Нема коментара:

Постави коментар