Sastojci:
- 8 pilecih bataka
- 1 manji crni luk
- 1 kasika meda
- 1 cen belog luka
- 3-4 kasike ulja
- 3 kasike kecapa
- 1 kasika pirea od paradajza
- 2 kasicice ljutog sosa
Priprema:
Iseckajte sitno crni luk, izgnjecite ga sa belim lukom, izmesajte sa medom, uljem, kecapom i paradajz pireom. Dodajte ljuti sos i dinstajte na laganoj vatri oko 5 minuta, polako mesajuci. Zatim sve dobro mikserom umutite, kako bi se lepo sjedinilo. Dodajte jos malo ulja i izmesajte. Poredjajte batake u tepsiju (oblozite papirom za pecenje). Svaki batak premazite pripremljenom marinadom. Ostavite da odstoji 1h. Pecite u zagrejanoj rerni 35-40 minuta, povremeno ih okrecuci i premazujuci marinadom. Prijatno, obavezno ih napravite! ♥ ♥ ♥
Нема коментара:
Постави коментар