недеља, 18. мај 2014.

Sarmice od vinovog lisca

Sasojci:

  • 30-40 listova
  • 500 g teleceg ili juneceg mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 80 g poluobarenog pirinca
  • 1 jaje
  • 1 kasika brasna
  • 1 casa belog vina
  • 1 kisela pavlaka
  • mirodjija, biber, so

Priprema:

Lisce preliti vrelom slanom vodom i isprati ga u hladnoj vodi. Meso isprziti sa sitno seckanim crnim lukom, dodati mu poluobareni pirinac, 1 jaje, mirodjiju, so i biber. Sve lepo promesati i zavijati sarmice. Sarmice redjati u serpi u krug, naliti vodom tek toliko da sarmice ogreznu i poklopiti sa manjim poklopcem ili tanjirom kako bi pritisnuo sarmice da se ne bi otvarale. Kad sarma provri zaprziti je:
u tiganj ili malu serpu staviti ulje, kasiku brasna, pustiti da zaprska alo porumeni. Naliti malo vodom, pa onda sipati u sarmu,ali sarmu nikako ne mesati, vec samo povremeno protresti serpu. Dodati casu belog vina i ako imate mnogo safta, ostavite otklopljeno kako bi ispario. Sluzite sa kiselim mlekom ili pavlakom. Servirajte sa kriskom limuna. Prijatno, uzivacete! ♥

Нема коментара:

Постави коментар