Sastojci:
- 2 paketa smrznutog lisnatog testa
- 250 g putera
- 500 g oraha
- 100 g prezle
- 100 g secera
- 1 kasicica cimeta
- pola kasicice karanfilica
Priprema:
Lisnato testo odmrznuti, puter rastopiti. Pleh velicine 30x30 cm i dubljine 10ak cm namazati rastopljenim puterom. Od lisnatog testa razvaljati oko 20 tankih kora, velicine pleha. Orahe samleti, pomesati sa prezlom, secerom i zacinima. U pleh sloziti 3 lista, svaki prethodno premazati puterom. Na kore staviti sloj fila, pa zatim 2 kore koje su namazane puterom, ponovo nadev i tako do kraja. Na vrhu treba da bude nekoliko namazanih kora. Isecite baklavu na kocke i pecite oko 50 minuta u rerni zagrejanoj na 160 stepeni. Poslednju koru koju ste stavili na vrh baklave izbacite, jer ona sluzi da baklava ne zagori. Pecenu baklavu i prohladjenu preliti vrelim sirupom!
Sirup:
200 g secera sa 2.5 dl vode i 5 kasika meda kuvajte oko 10 minuta, zatim dodajte sok i koru od 1 limuna. Najbolje je da limun isecete na kolutove. Prokuvajte jos 2-3 minuta i prelijte baklavu. Najbolje je da baklava odstoji nekoliko dana. Prijatno dragi moji! Uzivajte! ♥
Нема коментара:
Постави коментар