четвртак, 1. мај 2014.

Kraljevska teletina

Sastojci:

  • 1.5 kg teleceg buta (bez gostiju)
  • mlevena ljuta paprika
  • 1 zeleni list praziluka
  • persun
  • kadulja
  • majcina dusica
  • 2-3 listica lovora
  • korica od pola limuna
  • 1 glavica luka (veca)
  • 1 kasicica brasna
  • 1.5 dl belog suvog vina
  • 2.5 dl jake govedje supe
  • so, biber

Priprema:

Meso natrljajte solju, biberom, ljutom paprikom, oblozite ga listicima kadulje, pa u tiganju na dobro zagrejanom ulju proprzite meso sa svih strana i odlozite na toplo. U soku koji je meso pustilo proprzite blago luk, dodajte brasno, kratko da zaprzite, dodajte belo vino i supu. Tako ste zakuvali glatki sos, dodajte mu biljne zacine i rendanu limunovu koru. Meso stavite u tepsiju, prelijte ga sosom i pecite oko 1h. Tokom pecenja, meso cesce prelivajte sokom koji pusta ili dolivajte malo supe. Kada je peceno, ostavite malo da odstoji, pa ga narezite na komade i prelijte sosom. Prijatno! ♥

Нема коментара:

Постави коментар