Sastojci:
- 275 g putera
- 4 jaja
- 135 g brasna
- 5 kasika ruma
- 200 g oraha
- 150 g cokolade
- 10 kockica secera
- 180 g secera
- 4 kasike jake crne kafe
Priprema:
Dobro umutite 105 g putera, dodajte 4 zumanca i 180 g secera. Kada je umuceno, umesajte 135 g brasna i sneg od 4 dobro umucena belanca. Polako dobro izmesajte i pecite u cetvrtastom plehu. Ohladjeno testo premazite filom.
Fil:
Skuvajte sirup od 10 kockica secera i malo vode, redje nego za slatko, dodajte 120 g putera, rum i dve stangle cokolade (50 g) i mlevene orahe. Sve dobro izmesajte i premazite preko pecenog testa. Na kraju prelijte debljom cokoladnom glazurom od: 100 g cokolade, 100 g secera, 50 g putera i 4 kasike skuvane jake crne kafe. Ohadite malo i prelijte preko kolaca. Secite na kocke ili stanglice, dok je kolac jos u plehu. Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар