четвртак, 1. мај 2014.

Medeni kolac

Sastojci:

  • 6 jaja
  • 125 g putera
  • 120 g secera
  • 100 g meda
  • 100 g suvog grozdja
  • 50 g mlevenih badema
  • prasak za pecivo
  • korica od limuna
  • 50 g kandiranog voca
  • 3-4 kasike mleka
  • 350 g brasna
  • cimet

Priprema:

Odvojite zumanca od belanca, pa zumanca umutite sa secerom. Dodajte 125 g omeksalog putera i nastavite da mutite. Odvojeno zagrejati 100 g meda, pa ga mlakog dodajte gornjoj masi. Umesajte suvo grozdje, badem, prasak za pecivo, narendanu koricu limuna,cimet, mleko i brasno. Na kraju lagano umesajte sneg od belanaca-veoma lagano! Testo sipajte u cetvrtast uzan pleh, odozgo stavite kandirano voce i pecite oko 1h na 150 stepeni. Svako testo u kome je med zahteva da se duze pece. :) 
Ovaj kolac mozete dekorisati prah secerom ili preliti cokoladom. Prijatno medenii moji ! ♥




Нема коментара:

Постави коментар