Sastojci:
- 6 jaja
- 125 g putera
- 120 g secera
- 100 g meda
- 100 g suvog grozdja
- 50 g mlevenih badema
- prasak za pecivo
- korica od limuna
- 50 g kandiranog voca
- 3-4 kasike mleka
- 350 g brasna
- cimet
Priprema:
Odvojite zumanca od belanca, pa zumanca umutite sa secerom. Dodajte 125 g omeksalog putera i nastavite da mutite. Odvojeno zagrejati 100 g meda, pa ga mlakog dodajte gornjoj masi. Umesajte suvo grozdje, badem, prasak za pecivo, narendanu koricu limuna,cimet, mleko i brasno. Na kraju lagano umesajte sneg od belanaca-veoma lagano! Testo sipajte u cetvrtast uzan pleh, odozgo stavite kandirano voce i pecite oko 1h na 150 stepeni. Svako testo u kome je med zahteva da se duze pece. :)
Ovaj kolac mozete dekorisati prah secerom ili preliti cokoladom. Prijatno medenii moji ! ♥
Нема коментара:
Постави коментар