понедељак, 30. јун 2014.

Venecijanska torta

Sastojci za koru:

  • 9 jaja
  • 250 g oljustenih i samlevenih badema
  • 3 kasike brasna

Sastojci za fil:

  • 2 jaja
  • 2 zumanca
  • 250 g secera
  • 250 g putera
  • 1 kasika nes kafe
  • vanila

Sastojci za grilijas:

  • 50 g secera
  • 150 g badema

Priprema kore:

Odvojite belanca od zumanaca, pa umutite cvrst sneg od belanaca i postepeno dodajte secer i 9 zumanaca. Kada je dobro umuceno, umesajte bademe i na kraju brasno. Ispecite tortu, ohladite, presecite je tako da dobijete tri lista. 

Priprema fila:

Jaja umutite sa secerom. Odvojeno umutite puter i sastavite ga sa jajima. Dodajte vanilu i nes kafu. 
Filujte tortu, a malo fila ostavite za ukrasavanje. 

Priprema grilijasa:

Karamelisite secer. Umesajte iseckane bademe. Izrucite masu na vlaznu dasku. Ohladite, pa istucajte na sitno. Filovanu tortu oblozite ovim grilijasom sa strane, a odozgo je ukrasite filom. Prijatno slatki moji. Uzivajte i posluzite ovu tortu svojim voljenima :) ♥

Нема коментара:

Постави коментар