Sastojci za koru:
- 9 jaja
- 250 g oljustenih i samlevenih badema
- 3 kasike brasna
Sastojci za fil:
Sastojci za grilijas:
- 50 g secera
- 150 g badema
Priprema kore:
Odvojite belanca od zumanaca, pa umutite cvrst sneg od belanaca i postepeno dodajte secer i 9 zumanaca. Kada je dobro umuceno, umesajte bademe i na kraju brasno. Ispecite tortu, ohladite, presecite je tako da dobijete tri lista.
Priprema fila:
Jaja umutite sa secerom. Odvojeno umutite puter i sastavite ga sa jajima. Dodajte vanilu i nes kafu.
Filujte tortu, a malo fila ostavite za ukrasavanje.
Priprema grilijasa:
Karamelisite secer. Umesajte iseckane bademe. Izrucite masu na vlaznu dasku. Ohladite, pa istucajte na sitno. Filovanu tortu oblozite ovim grilijasom sa strane, a odozgo je ukrasite filom. Prijatno slatki moji. Uzivajte i posluzite ovu tortu svojim voljenima :) ♥
Нема коментара:
Постави коментар