субота, 28. јун 2014.

Rizoto sa pecurkama i krem sirom

Sastojci:

  • 250 g pirinca
  • 200 g krem sira
  • 500 g sampinjona
  • 500 ml vrele sipe od povrca
  • 1 dl belog vina
  • 2 manje glavice crnog luka
  • so, biber
  • 50 g parmezana
  • persun

Priprema:

Sampinjone iseckajte na listice, crni luk takodje iseckajte. Pirinac operite i ocedite. Na parcetu putera izdinstajte crni luk i sampinjone. Posolite, promesajte i dinstajte dok ne ispari tecnost. Zatim, izvadite resetkastom kasikom sampinjone i ostavite ih sa strane. U masnoci, u kojoj su se dinstali sampinjoni, proprzite pirinac, sipajte belo vino i kuvajte oko 20ak minuta, dolivajuci supu. Pred kraj kuvanja, vratite sampinjone, na kraju stavite parmezan i krem sir. Lagano promesajte. Pospite biber i sitno seckani persun. Prijatno, uzivajte! :) ♥

Нема коментара:

Постави коментар