Sastojci:
- 250 g pirinca
- 200 g krem sira
- 500 g sampinjona
- 500 ml vrele sipe od povrca
- 1 dl belog vina
- 2 manje glavice crnog luka
- so, biber
- 50 g parmezana
- persun
Priprema:
Sampinjone iseckajte na listice, crni luk takodje iseckajte. Pirinac operite i ocedite. Na parcetu putera izdinstajte crni luk i sampinjone. Posolite, promesajte i dinstajte dok ne ispari tecnost. Zatim, izvadite resetkastom kasikom sampinjone i ostavite ih sa strane. U masnoci, u kojoj su se dinstali sampinjoni, proprzite pirinac, sipajte belo vino i kuvajte oko 20ak minuta, dolivajuci supu. Pred kraj kuvanja, vratite sampinjone, na kraju stavite parmezan i krem sir. Lagano promesajte. Pospite biber i sitno seckani persun. Prijatno, uzivajte! :) ♥
Нема коментара:
Постави коментар