четвртак, 5. јун 2014.

Rolat od jagoda

Sastojci za patispanj:

  • 4 jaja
  • 200 g secera
  • 8 kasika vruce vode
  • korica od limuna
  • 1 kasika ulja
  • 200 g brasna

Sastojci za fil:

  • slag
  • 500 g jagoda

Priprema:

Zumanca umutite sa secerom, pa postepeno dodajte kasiku po kasiku vode, neprestano muteci. Kada postane penasto, dodajte ulje, brasno, koru od limuna i sneg od 4 belanca. Polako izmesajte, pecite nekoliko minuta u velikom plehu. Pecen paticpanj odmah urolajte u mokru salvetu, kako bi dobio oblik. Ostavite da se ohladi,a za to vreme umutite slag. Filujte rolat slagom, naredjajte seckane jagode. Urolajte, ukrasite slagom i jagodama. Prijatno i uzivajte! ♥ :)


Нема коментара:

Постави коментар