Sastojci za koru:
- 130 g putera
- 10 jaja
- 10 kasika secera
- 2-4 vanile
- 130 g brasna
- 130 obarenih, oljustenih i sitno seckanih badema
Sastojci za fil:
- 200 g secera
- 5 zumanaca
- 1 solja jake crne kafe
- 200 g putera
- 200 g cokolade
- slag za ukrasavanje
Priprema kore:
Umutite jaja sa secerom, dodajte bademe i otopljen puter, veoma lagano mesajte. Dodajte brasno, vanilu i ispecite koricu. Hladnu presecite na 3 dela. Filujte.
Priprema fila:
Secer i zumanca umutite. Sipajte kafu i kuvajte, lagano esajuci da ne zagori. Kada se zgusne, ohladite, umesajte odvojeno umucen puter, dodajte malo cokolade i filujte korice. Odozgo ukrasite slagom i rendanom cokoladom. Mozete ukrasiti i cokoladnim pralinama u obliku kafe ili celim zrnima kafe.
Prijatno! ♥ :)
Нема коментара:
Постави коментар