петак, 13. јун 2014.

Mala torta sa kremom od kafe

 Sastojci za koru:

  • 130 g putera
  • 10 jaja
  • 10 kasika secera
  • 2-4 vanile
  • 130 g brasna
  • 130 obarenih, oljustenih i sitno seckanih badema

Sastojci za fil:

  • 200 g secera
  • 5 zumanaca
  • 1 solja jake crne kafe
  • 200 g putera
  • 200 g cokolade
  • slag za ukrasavanje

Priprema kore:

Umutite jaja sa secerom, dodajte bademe i otopljen puter, veoma lagano mesajte. Dodajte brasno, vanilu i ispecite koricu. Hladnu presecite na 3 dela. Filujte.

Priprema fila:

Secer i zumanca umutite. Sipajte kafu i kuvajte, lagano esajuci da ne zagori. Kada se zgusne, ohladite, umesajte odvojeno umucen puter, dodajte malo cokolade i filujte korice. Odozgo ukrasite slagom i rendanom cokoladom. Mozete ukrasiti i cokoladnim pralinama u obliku kafe ili celim zrnima kafe. 
Prijatno! ♥ :)


Нема коментара:

Постави коментар