Sastojci za testo:
- 200 g putera (140 g masti)
- 3 zumanca
- 3 kasike secera
- 3 kasike milerama
- 3 kasike mleka
- 1 kvasac
- 350-400 g brasna
Sastojci za fil:
- 300 g mlevenog maka
- 300 g secera
- 50 g suvog grozdja
- vanila
Priprema testa:
Dobro umutite puter sa zumancima i secerom. Obavezno dodajte pavlaku-mileram i mleko. Sipajte kvasac, koji je bio rastpljen u soljici mlake vode i sve fino zamesite sa brasnom. Testo podelite na dva dela. Svaki deo dobro umesite, pa ih rastanjite oklagijom na pravougaonike duzine vaseg pleha za pecenje (djuvecara). Namazite filom, urolajte, prebacite u pleh i posle 6 sati pecite.
Priprema fila:
Poparite mak sa vrelim mlekom, ali ne mnogo mleka, kako fil ne bi bio redak. Dodajte secer, vanilu i suvo grozdje.
Нема коментара:
Постави коментар