уторак, 24. јун 2014.

Strudla sa makom


Sastojci za testo:

  • 200 g putera (140 g masti)
  • 3 zumanca
  • 3 kasike secera
  • 3 kasike milerama
  • 3 kasike mleka
  • 1 kvasac
  • 350-400 g brasna

Sastojci za fil:

  • 300 g mlevenog maka
  • 300 g secera
  • 50 g suvog grozdja
  • vanila

Priprema testa:

Dobro umutite puter sa zumancima i secerom. Obavezno dodajte pavlaku-mileram i mleko. Sipajte kvasac, koji je bio rastpljen u soljici mlake vode i sve fino zamesite sa brasnom. Testo podelite na dva dela. Svaki deo dobro umesite, pa ih rastanjite oklagijom na pravougaonike duzine vaseg pleha za pecenje (djuvecara). Namazite filom, urolajte, prebacite u pleh i posle 6 sati pecite. 

Priprema fila:

Poparite mak sa vrelim mlekom, ali ne mnogo mleka, kako fil ne bi bio redak. Dodajte secer, vanilu i suvo grozdje. 

Napomena: Kada ste stavili testo u pleh, namazite ga uljem i neka odstoji 6 sati, pa ga tek onda pecite. Prijatno! ♥ ♥ ♥

Нема коментара:

Постави коментар