петак, 6. јун 2014.

Babusa

Sastojci za kolac:

  • 2 solje griza
  • 1 solja secera
  • 250 g putera
  • 2 jaja
  • 1 solja mleka
  • 1.5 kasicica vanile
  • 1 kasicica praska za pecivo
  • 1 kasicica sode bikarbone
  • badem

Sastojci za sirup:

  • 2.5 solje secera
  • 1.5 solja vode
  • sok od limuna ili pomorandze

Priprema:

Umutite puter, jaja i secer. Dodajte griz, mleko, vanilu, prasak za pecivo i sodu bikarbonu. Razlijte u tepsiju i ravnomerno utisnite oljusten i obaren badem. Pecite i ohladjen prelijte sa mlakim sirupom koji spemate tako sto vodu i secer uspinujete i na kraju dodajte sok od limuna ili pomorandze. Ovaj kolac jer slican nasem kohu, veoma lako i brzo se sprema, a ukus ce vam se sigurno dopasti. Prijatno i uzivajte! ♥ :)



Нема коментара:

Постави коментар