понедељак, 9. јун 2014.

Anina torta

Sastojci za biskvit testo:

  • 4 jaja
  • 125 g secera
  • 125 g brasna
  • 60 g putera
  • 1 kasicica vanile
  • prstohvat soli

Priprema:

Umutite cela jaja sa secerom, dodajte vanilu, brasno i rastopljen puter. Lepo sve promesajte i ispecite tanju koru. Hladnu podelite na dva dela.

Ove korice filujte sladnolednom od vanile i cokolade koji mozete videti na ovom linku, "egipatski sladoled" :

http://godina-kuhinja.blogspot.com/2014/06/egipatski-sladoled.html

U jedan deo sladoleda, dodajte otopljenu cokoladu (oko 100 g).
Sladoled kada filujete mora biti na temperaturi frizidera, ne zamrznut, samo dobro ohladjen! :)

korica-sladoled od cokolade-korica-malo otopljene cokolade-sladoled od vanile-slag i strugana cokolada

Tortu stavite u friz, da se dobro stegne, a pred samo sluzenje izvadite i isecite. Ukrasite slagom i rendanom cokoladom. Prijatno dragi moji! ♥

Нема коментара:

Постави коментар