Sastojci za koru: (velicina tepsije 22cm)
- 1.5 solja brasna
- 1/4 kasicice soli
- 1/3 solje maslaca ili margarina
- 2-3 kasike vode
Sastojci za krem:
- 1/4 solje secera
- 1 solja vode
- 1/4 solje gustina
- 1 kasicica strugane kore od limuna
- 1/2 solje soka od limuna
- 2 jaja
- 125 g punomasnog krem sira
- slag za ukrasavanje
Priprema kore:
U brasno, pomesano sa solju, dodajte komadice putera i utrljate ih dlanovima sa brasnom. Poprskajte brasno vodom, mesajuci lako viljuskom da se sastojci lepo vezu. Po potrebi dodajte jos malo vode. Skupite testo u loptu i stavite na dasku posutu brasnom. Poprasite testo brasnom, rastanjite malo oklagijom-tako da predje rub tepsije oko 2 cm. Prenesite je u tepsiju, utapkajte, formirajte prstima ivicu i izbockajte viljuskom. Peceno teso izvadite i ohladite.
Priprema fila:
Razmutite gustin sa secerom, dodajte vodu, koru i sok od limuna, umucena zumanca, pa sve to prokuvajte na tihoj vatri-dok se masa ne zgusne. Pomerite krem sa vatre, ostavite da se ohladi.
Za to vreme, ulupajte penu od belanaca, dodajte postepeno malo secera i mutite dok ne postane cvrsta.
Pomesajte sa sirom i nafilujte koru. Preko fila od sira stavite fil od limuna. Ukrasite slagom.
Prijatno i uzivajte! ♥ :)
Нема коментара:
Постави коментар