Sastojci za koru:
- 500 ml mleka
- 3 jaja
- 2 kasike brasna
- 5 kasika secera
- vanila
- voce za ukrasavanje (jagode, breskve, banane, kivi, pomorandza...)
- zelatin
Priprema kore:
Jaja umutite sa secerom, dodajte otopljeni puter i zamesite sa brasnom cvrsce sipkavo testo. Oblozite tepsiju i ostavite da testo malo predje preko ivice, pa visak isecite. Sipajte krem, a odozgo voce.
Priprema krema:
Umutite jaja sa secerom, dodajte brasno,vanilu i lepo umutite da ne bude grudvice. Skuvajte masu sa mlekom, stalno mesajuci dok se ne zgusne. Ohladite krem, po zelji mozete staviti 50ak g putera. Zelatin pripremite po uputstvu sa kesice, umesajte polovinu u krem, a polovinu prelijte preko iseckanog voca koje ste poredjali preko fila. Mozete koristiti bilo koje sezonsko voce, svakako ce biti veoma ukusno.
Prijatno i uzivajte! ♥
Нема коментара:
Постави коментар