четвртак, 5. јун 2014.

Papazjanija od juneceg mesa

Sastojci:

  • 500 g junetine
  • 2 sveze zelene paprike
  • 3-4 sargarepe
  • 1 mladi celer
  • 2-3 cena belog luka
  • 2 glavice crvnog luka
  • malo paradajz sosa
  • 50 ml crnog vina
  • 1 kasika crvene mlevene paprike
  • persun
  • so
  • biber

Priprema:

Crni luk iseckajte na rebarca i przite zajedno sa mesom isecenim na krupnije kocke. Dolivajte vodu, po malo i dinstajte. Kada je meso omeksalo, dodajte sargarepu, papriku, celer, beli luk, paradajz sos i vino. Zacinite solju, biberom i kasikom crvene mlevene paprike. Poklopite i dinstajte meso dok ne bude sasvim mekano. Zacinite persunom i posluzite. Mozete dodati i krompir pire. Obavezno popijte neko suvo, crveno vino :) Prijatno! ♥

Нема коментара:

Постави коментар