Sastojci:
- 1.5 kg jagnjetine od buta
- 1.5 solja pirinca
- 1 kg spanaca
- 2 crna luka
- biljni zacin
- biber
- so
- ulje
Priprema:
Meso isecite na komade, posolite i pobiberite i stavite da se bari. Kada je meso u pola kuvano, ostavite ga u u supi, a za to vreme isprzite sitno seckani crni luk, dodajte pirinac i polako nalivajuci supu-dinstajte ga. Spanac, koji ste prethodno blansirali i iseckali, ubacite u pirinac.
Sve zacinite (so, biber, biljni zacin), spustite meso i zapecite. Dok pecete, dolivajte po malo supe-po potrebi, dok se meso ne zapece i porumeni. Jelo je suvlje i sluzi se sa kiselim mlekom ili pavlakom i mladim lukom. Prijatno! ♥ :)
Нема коментара:
Постави коментар