понедељак, 9. јун 2014.

Birjam

Sastojci:

  • 1.5 kg jagnjetine od buta
  • 1.5 solja pirinca
  • 1 kg spanaca
  • 2 crna luka
  • biljni zacin
  • biber
  • so
  • ulje

Priprema:

Meso isecite na komade, posolite i pobiberite i stavite da se bari. Kada je meso u pola kuvano, ostavite ga u u supi, a za to vreme isprzite sitno seckani crni luk, dodajte pirinac i polako nalivajuci supu-dinstajte ga. Spanac, koji ste prethodno blansirali i iseckali, ubacite u pirinac. 
Sve zacinite (so, biber, biljni zacin), spustite meso i zapecite. Dok pecete, dolivajte po malo supe-po potrebi, dok se meso ne zapece i porumeni. Jelo je suvlje i sluzi se sa kiselim mlekom ili pavlakom i mladim lukom. Prijatno! ♥ :)

Нема коментара:

Постави коментар