Sastojci za krofne:
Mera je casa od jogurta (200 ml)
- 1 casa vode
- 1 casa ulja
- 4 jaja
- 2 belanca
- 2 casa brasna
Sastojci za krem:
- 2 jaja
- 2 zumanca
- 1 casa secera
- 1 litar mleka
- 5 kasika brasna
- 100 g margarina
- vanila
Priprema korfni:
Vodu i ulje stavite da provri. Skinite sa vatre i uz stalno mesanje dodajte brasno. Mesajte sve dok ne dobijete svilenkastu masu. Prohladite je malo, pa u nju postepeno dodajte, jedno po jedno, 4 cela jajeta i 2 belanca, prasak za pecivo i sve dobro umutite.
Mozete masu sipati u spric za tortu i tako praviti male krofnice ili obicnom kasicicom. Stavljajte ih dalje jednu od druge u plehu, jer ce narasti. Rerna mora biti vrela. Pecene i ohladjene princeze rasecite popreko i filujte kremom od vanile.
Priprema krema:
2 jaja i 2 zumanca umutite sa casom secera. Dodajte brasno i polako sipajte u vrijuce mleko. Mesajte brzo i budite oprezni jer hoce da pokipi. Skuvajte krem i kada se zgusne, u vruc krem stavite margarin i 2-3 vanil kesice. Ohladite ga i filujte. Ovaj krem je jeftin, brzo se sprema, veoma je ukusan i moze vam posluziti za sve vocne torte. Ubedjena sam da ce vam se dopasti. Prijatno! ♥ :)
Нема коментара:
Постави коментар