недеља, 1. јун 2014.

Princes krofne

Sastojci za krofne:

Mera je casa od jogurta (200 ml)

  • 1 casa vode
  • 1 casa ulja
  • 4 jaja
  • 2 belanca
  • 2 casa brasna

Sastojci za krem:

  • 2 jaja
  • 2 zumanca
  • 1 casa secera
  • 1 litar mleka
  • 5 kasika brasna
  • 100 g margarina
  • vanila

Priprema korfni:

Vodu i ulje stavite da provri. Skinite sa vatre i uz stalno mesanje dodajte brasno. Mesajte sve dok ne dobijete svilenkastu masu. Prohladite je malo, pa u nju postepeno dodajte, jedno po jedno, 4 cela jajeta i 2 belanca, prasak za pecivo i sve dobro umutite.
Mozete masu sipati u spric za tortu i tako praviti male krofnice ili obicnom kasicicom. Stavljajte ih dalje jednu od druge u plehu, jer ce narasti. Rerna mora biti vrela. Pecene i ohladjene princeze rasecite popreko i filujte kremom od vanile.

Priprema krema:

2 jaja i 2 zumanca umutite sa casom secera. Dodajte brasno i polako sipajte u vrijuce mleko. Mesajte brzo i budite oprezni jer hoce da pokipi. Skuvajte krem i kada se zgusne, u vruc krem stavite margarin i 2-3 vanil kesice. Ohladite ga i filujte. Ovaj krem je jeftin, brzo se sprema, veoma je ukusan i moze vam posluziti za sve vocne torte. Ubedjena sam da ce vam se dopasti. Prijatno! ♥ :)


Нема коментара:

Постави коментар