среда, 25. јун 2014.

Svinjski medaljoni u sosu

 Sastojci:

  • 600 g svinjskog filea
  • 1 limun
  • 1.5 dl pavlake za kuvanje
  • 1 dl belog vina
  • 1 kasika brasna
  • 5 kasika ulja
  • 20 g putera
  • pola kasicice aleve paprike
  • bosiljak
  • vegeta

Priprema:

Meso isecite na deblje snicle, istucite ih, natrljajte vegetom. Poprskajte sokom od pola limuna i ostavite da odstoje bar pola sata. Zatim ih samo sa jedne strane uvaljajte u brasno i tom pobrasnjenom stranom przite na ulju. Okrenite ih i kada poprime lepu smedju boju, zalijte belim vinom i ostavite da se lagano dinstaju 10ak minuta. Pred kraj poprasite alevom paprikom, zalijte pavlakom, limunovim sokom i dodajte bosiljak. Sve zajedno prokuvajte i na kraju dodajte puter. Medaljone stavite na tanjir i prelijte sosom. Prijatno :) 

Нема коментара:

Постави коментар