Sastojci:
- 600 g svinjskog filea
- 1 limun
- 1.5 dl pavlake za kuvanje
- 1 dl belog vina
- 1 kasika brasna
- 5 kasika ulja
- 20 g putera
- pola kasicice aleve paprike
- bosiljak
- vegeta
Priprema:
Meso isecite na deblje snicle, istucite ih, natrljajte vegetom. Poprskajte sokom od pola limuna i ostavite da odstoje bar pola sata. Zatim ih samo sa jedne strane uvaljajte u brasno i tom pobrasnjenom stranom przite na ulju. Okrenite ih i kada poprime lepu smedju boju, zalijte belim vinom i ostavite da se lagano dinstaju 10ak minuta. Pred kraj poprasite alevom paprikom, zalijte pavlakom, limunovim sokom i dodajte bosiljak. Sve zajedno prokuvajte i na kraju dodajte puter. Medaljone stavite na tanjir i prelijte sosom. Prijatno :)
Нема коментара:
Постави коментар