Sastojci za koru:
- 1 celo jaje
- 1 zumance
- 250 g secera
- 2 soljice jake crne kafe-instant
- 1 ravna kasicica brasna
- 200 g putera ili 250 g margarina
- "krem od brasna" (5 kasika brasna i 750 ml mleka)
Priprema kore:
Umutite crvst sneg od belanaca, postepeno dodajte secer i zumanca (kasika secera+1 zumanac itd). Kada je umuceno, polako umesajte orahe i brasno. Sipajte kasicicu kafe. Ispecite i hladnu presecite na dva dela.
Priprema fila:
Skuvajte "krem od brasna" tako sto cete u mlako mleko umesati brasno, muteci zicom da ne bude grudvica i kuvajte ga dok se ne zgusne. Ohladite krem.
Umutite jedno celo jaje i jedno zumance sa secerom. Dodajte crnu kafu, sve stavite na mlaku ringlu i prokuvajte dok se ne zgusne, neprestano mesajuci da ne bi zagorelo. Dok se ovaj fil hladi, umutite puter i sastavite ga sa oba krema.
Filujte tortu, pa je oblozite sa strane sa seckanim lesnikom ili orasima i ukrasite slagom i cokoladom u prahu. Prijatno, sigurna sam da cete se oduseviti ♥ :)
Нема коментара:
Постави коментар