среда, 25. јун 2014.

Moka torta

Sastojci za koru:

  • 7 jaja
  • 7 kasika secera
  • 10 kasika oraha
  • 3 kasike brasna
  • 1 kasicica kafe

Sastojci za fil:

  • 1 celo jaje
  • 1 zumance
  • 250 g secera
  • 2 soljice jake crne kafe-instant
  • 1 ravna kasicica brasna
  • 200 g putera ili 250 g margarina
  • "krem od brasna" (5 kasika brasna i 750 ml mleka)

Priprema kore:

Umutite crvst sneg od belanaca, postepeno dodajte secer i zumanca (kasika secera+1 zumanac itd). Kada je umuceno, polako umesajte orahe i brasno. Sipajte kasicicu kafe. Ispecite i hladnu presecite na dva dela. 

Priprema fila:

Skuvajte "krem od brasna" tako sto cete u mlako mleko umesati brasno, muteci zicom da ne bude grudvica i kuvajte ga dok se ne zgusne. Ohladite krem.
Umutite jedno celo jaje i jedno zumance sa secerom. Dodajte crnu kafu, sve stavite na mlaku ringlu i prokuvajte dok se ne zgusne, neprestano mesajuci da ne bi zagorelo. Dok se ovaj fil hladi, umutite puter i sastavite ga sa oba krema. 
Filujte tortu, pa je oblozite sa strane sa seckanim lesnikom ili orasima i ukrasite slagom i cokoladom u prahu. Prijatno, sigurna sam da cete se oduseviti ♥ :)

Нема коментара:

Постави коментар