недеља, 29. јун 2014.

Sladoled od karamele

Sastojci:

  • 8 zumanaca
  • 350 ml slatke pavlake
  • 350 ml mleka
  • 250 g secera
  • vanila

Priprema:

Umutite dobro zumanca. Zagrejte mleko na tihoj vatri i polako dodajte zumanca. Mesajte neprestano, dok se malo ne zgusne i sve lepo sjedini, a potom sklonite sa vatre. Secer pomesajte sa 2 kasike vode u odvojenoj serpici i mesajte dok se secer ne rastopi. Pojacajte vatru i mesajte dok masa ne bude zuckasto-zlatna. Dodajte vanilu i pazite da smesa ne postane tamnija, jer ce sladoled poprimiti gorak ukus. Neprestano mesajte. U secer dodajte pavlaku i mesajte kako bi grudvice u potpunosti nestale. Kada masa postane potpuno glatka, dodajte umucena zumanca. Ovaj sladoled morate neprestano mesati kako ne bi zagoreo, postao gorak i imao grudvice. Mesajte dok masa ne postane potpuno glatka i kremasta. Ovu smesu mozete procediti kako bi u potpunosti bili sigurni da nece imati grudvice. Sipajte je u posudu i ostavite da se dobro ohladi. Povremeno iz zamrzivaca sladoled izvadite, izmiksajte mikserom, pa zatim vratite opet da se hladi. Ovaj postupak ponovite 2-3 puta. Ukrasite sladoled topingom od karamele ili cokoladom. Uzivajte i prijatno slatki moji! :) 

Нема коментара:

Постави коментар