недеља, 1. јун 2014.

Ravanija sa medom

Sastojci:

  • 4 jaja
  • 100 g secera
  • 4 kasike meda
  • 4 kasike brasna
  • 4 kasike griza
  • 4 kasike prezle
  • pola kesice praska za pecivo
  • 2 vanile
  • kasicica cimeta
  • sok i kora limuna
  • 100 g mlevenih oraha
  • 100 g seckanih oraha

Sastojci za preliv:

  • 100 g meda
  • sok od limuna
  • 150 ml vode
  • slag

Priprema:

Umutite 4 zumanca sa secerom, dodajte po redu: med, brasno, griz, prezlu, orahe, vanilu, prasak za pecivo, cimet, sok i koru od limuna i polako umesajte sneg od 4 belanceta. Sve lepo izmesajte i sipajte u okruglu tepsiju. Pecite. Ovaj kolac se jako brzo pravi i veoma je hranljiv. Kada ste ispekli kolac ostavite ga da se ohladi, a za to vreme napravite preliv.

Preliv: 

Med i vodu otopite, ne treba da cekate da vrije, dodajte sok od limuna i prelijte kolac. Posluzite sa slagom. Prijatno medeni :) ♥


Нема коментара:

Постави коментар