Sastojci:
- 4 jaja
- 100 g secera
- 4 kasike meda
- 4 kasike brasna
- 4 kasike griza
- 4 kasike prezle
- pola kesice praska za pecivo
- 2 vanile
- kasicica cimeta
- sok i kora limuna
- 100 g mlevenih oraha
- 100 g seckanih oraha
Sastojci za preliv:
- 100 g meda
- sok od limuna
- 150 ml vode
- slag
Priprema:
Umutite 4 zumanca sa secerom, dodajte po redu: med, brasno, griz, prezlu, orahe, vanilu, prasak za pecivo, cimet, sok i koru od limuna i polako umesajte sneg od 4 belanceta. Sve lepo izmesajte i sipajte u okruglu tepsiju. Pecite. Ovaj kolac se jako brzo pravi i veoma je hranljiv. Kada ste ispekli kolac ostavite ga da se ohladi, a za to vreme napravite preliv.
Preliv:
Med i vodu otopite, ne treba da cekate da vrije, dodajte sok od limuna i prelijte kolac. Posluzite sa slagom. Prijatno medeni :) ♥
Нема коментара:
Постави коментар