понедељак, 9. јун 2014.

Egipatski sladoled


Sastojci:

  • 3 jaja
  • 6 kasika mleka
  • 3 kasike meda
  • 50 g putera
  • 10 kasika secera
  • 1 sipka vanile
  • 2 kesice slag krema od vanile

Priprema:

Jaja umutite sa secerom, dodajte med i sve sipajte u mleko, koje ste zamirisali vanilom. Stavite na ringlu, mutite dalje, dok se ne zgusne. Dodajte puter.  Sve lepo izmesajte i ostavite da se ohladi.
Posebno umutite 2 kesice slag krema, umesajte u sladoled i ostavite u zamrzivac da se ohladi. Med ovom sladoledu daje posebnu notu, sigurna sam da ce vam se dopasti. Ukoliko volite espresso kafu slobodno kuglu sladoleda spustite u soljicu, pravo je uzivanje. :) Prijatno! ♥


Нема коментара:

Постави коментар