недеља, 15. јун 2014.

Punjene tikvice

Sastojci:

  • 500 g mlevene junetine
  • 1 soljica pirinca
  • 5-6 tikvica
  • mirodjija
  • so
  • biber
  • 1 jaje
  • 1 crni luk
  • 1-2 cena belog luka
  • 1 kasika brasna
  • ulje

Priprema:

Tikvice ostruzite, presecite na polua i izdubite sadrzinu, ali je nemojte baciti. Isperite i otvorom na dole sstavite na kuhinjskom papiru da se lepo ocede. Za to vreme isprzite sitno seckani crni luk, dodajte pirinac i malo vode. Proprzite da pirinac malo omeksa, ali ne i da se skuva. Sipajte meso, promesajte lepo i proprzite, takodje do pola. Iseckajte mirodjiju i beli luk. Pobiberite, posolite i umesajte jedno celo jaje. Punite tikvice ovim filom i zatvorite onim komadicima tikvice koje ste izdubili. Poredjajte u serpu, jednu do druge uspravno-filom na gore. Nalijte malo vode, poklopite da provri. Posle 10ak minuta, prelijte tikvice zaprskom od 1 kasike brasna uprzene na ulju. Nemojte mesati, samo lagano protresite serpu sa vremena na vreme i skuvajte tikvice do kraja. Ukoliko treba jos malo tecnosti dodajte, ali nemojte preterivati, pazite da se tikvice ne raskuvaju i rasture. Posluzite sa pavlakom ili kiselim mlekom. Prijatno! ♥

Нема коментара:

Постави коментар