Sastojci:
- 1 kg svinjetine (kare bez koske)
- 2-3 sargarepe
- 1 celer
- 2 glavice crnog luka
- 2-3 cena belog luka
- 1 zuta paprika
- 1 crvena
- 3 paradajza ili sok od paradajza
- 2 dl belog vina
- masline
- persun
- biber, so
- ulje
Priprema:
Meso preprzite na masnoci sa svih strana, kako bi uhvatilo koricu. Prebacite ga u dublju serpu i u nju dodajte svo povrce, koje ste iseckali prethodno. Nalijte belim vinom i paradajzom. Poklopite i dinstajte. Povremeno meso okrenite i dolivajte bujon od povrca, po potrebi. Zacinite solju i biberom. Na kraju, kada je jelo gotovo, ubacite maslinke i sitno seckani persun. Obavezno posluzite uz casu dobrog vina i domacu pogacu. Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар