среда, 18. јун 2014.

Svinjetina u saftu

Sastojci:

  • 1 kg svinjetine (kare bez koske)
  • 2-3 sargarepe
  • 1 celer
  • 2 glavice crnog luka
  • 2-3 cena belog luka
  • 1 zuta paprika
  • 1 crvena
  • 3 paradajza ili sok od paradajza
  • 2 dl belog vina
  • masline
  • persun
  • biber, so
  • ulje

Priprema:

Meso preprzite na masnoci sa svih strana, kako bi uhvatilo koricu. Prebacite ga u dublju serpu i u nju dodajte svo povrce, koje ste iseckali prethodno. Nalijte belim vinom i paradajzom. Poklopite i dinstajte. Povremeno meso okrenite i dolivajte bujon od povrca, po potrebi. Zacinite solju i biberom. Na kraju, kada je jelo gotovo, ubacite maslinke i sitno seckani persun. Obavezno posluzite uz casu dobrog vina i domacu pogacu. Prijatno! ♥

Нема коментара:

Постави коментар