Sastojci:
- 1 kg junetine od buta ili bifteka
- 1 cen belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 2-3 sargarepe
- 1 celer
- 6-7 kasika maslinovog ulja
- so, biber
- flasa crnog dobrog vina
- 2 lovorova lista
- malo ruzmarina
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgKM18_ZWe5mDsTRN4QOaulABvcn68k9lkO0cyKyC614jZ1TTbVrpKCVcID3JhusgG2vqS3y2k57PqSs06LdUtaXFGIjTJdE-cSdowKfdt59Kta5B1x9yS8A6YwowW0lCbsksi3Nnx-9w/s1600/Brasato+al+barolo+4.jpg)
Priprema:
Meso stavite u marinadu od belog i crnog luka, sargarepe, celera, lovorovog lista, ruzmarina i crnog vina. Posle par sati izvadite meso i preprzite ga na maslinovom ulju, sa svih strana, da dobije lepu rumenu boju. Zatim, stavite meso u dublju serpu, sipajte preko marinadu, poklopite i kuvajte oko 2 h. Nemojte mesati, samo sa vremena na vreme, potresite serpu. Posolite, pobiberite i nikada meso ne solite na pocetku ili dok je u marinadi, jer ce biti zilavo. Prijatno! ♥ :)
Нема коментара:
Постави коментар