петак, 13. јун 2014.

Dinstana junetina u crnom vinu

Sastojci:

  • 1 kg junetine od buta ili bifteka
  • 1 cen belog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • 2-3 sargarepe
  • 1 celer
  • 6-7 kasika maslinovog ulja
  • so, biber
  • flasa crnog dobrog vina
  • 2 lovorova lista
  • malo ruzmarina

Priprema:

Meso stavite u marinadu od belog i crnog luka, sargarepe, celera, lovorovog lista, ruzmarina i crnog vina. Posle par sati izvadite meso i preprzite ga na maslinovom ulju, sa svih strana, da dobije lepu rumenu boju. Zatim, stavite meso u dublju serpu, sipajte preko marinadu, poklopite i kuvajte oko 2 h. Nemojte mesati, samo sa vremena na vreme, potresite serpu. Posolite, pobiberite i nikada meso ne solite na pocetku ili dok je u marinadi, jer ce biti zilavo. Prijatno! ♥ :)

Нема коментара:

Постави коментар