уторак, 17. јун 2014.

Pita sa kremom od cokolade

Sastojci za koru:

  • 1.5 solja brasna
  • 1/4 kasicice soli
  • 1/3 solje maslaca ili margarina
  • 2-3 kasike vode

Priprema kore:

U brasno, pomesano sa solju, dodajte komadice putera i utrljate ih dlanovima sa brasnom. Poprskajte brasno vodom, mesajuci lako viljuskom da se sastojci lepo vezu. Po potrebi dodajte jos malo vode. Skupite testo u loptu i stavite na dasku posutu brasnom. Poprasite testo brasnom, rastanjite malo oklagijom-tako da predje rub tepsije oko 2 cm. Prenesite je u tepsiju, utapkajte, formirajte prstima ivicu i izbockajte viljuskom. Peceno teso izvadite i ohladite.

Sastojci za fil:

  • 4 zumanca
  • 5 kasika secera
  • 100 g putera
  • 200 g cokolade
  • 500 ml mleka
  • 2-3 kasike brasna
  • slag ili pena od belanaca

Priprema fila:

Umutite zumanca sa secerom, dodajte brasno. Sipajte u provrelo mleko, dodajte seckanu cokoladu, neprestalno muteci. Skuvajte krem. Dodajte puter i lepo umesajte da se sve sjedini. Nafilujte koru koju ste ispekli i ohladite. Pre sluzenje umutite slag, premazite preko pite i ukrasite cokoladnim mrvicama. Sigurna sam da ce vam se dopasti. Prijatno i uzivajte uz moj bogic i pitu sa savrsenim kremom od cokolade :) ♥



Нема коментара:

Постави коментар