Sastojci za koru:
U brasno, pomesano sa solju, dodajte komadice putera i utrljate ih dlanovima sa brasnom. Poprskajte brasno vodom, mesajuci lako viljuskom da se sastojci lepo vezu. Po potrebi dodajte jos malo vode. Skupite testo u loptu i stavite na dasku posutu brasnom. Poprasite testo brasnom, rastanjite malo oklagijom-tako da predje rub tepsije oko 2 cm. Prenesite je u tepsiju, utapkajte, formirajte prstima ivicu i izbockajte viljuskom. Peceno teso izvadite i ohladite.
Sastojci za fil:
- 4 zumanca
- 5 kasika secera
- 100 g putera
- 200 g cokolade
- 500 ml mleka
- 2-3 kasike brasna
- slag ili pena od belanaca
Priprema fila:
Umutite zumanca sa secerom, dodajte brasno. Sipajte u provrelo mleko, dodajte seckanu cokoladu, neprestalno muteci. Skuvajte krem. Dodajte puter i lepo umesajte da se sve sjedini. Nafilujte koru koju ste ispekli i ohladite. Pre sluzenje umutite slag, premazite preko pite i ukrasite cokoladnim mrvicama. Sigurna sam da ce vam se dopasti. Prijatno i uzivajte uz moj bogic i pitu sa savrsenim kremom od cokolade :) ♥
Нема коментара:
Постави коментар