понедељак, 30. јун 2014.

Cuftice na turski nacin

Sastojci:

  • 1 kg krompira
  • 500 g juneceg mesa
  • 1 zelena paprika (moze i ljuta)
  • 2-3 paradajza
  • 500 ml soka od paradajza
  • so, biber
  • stari hleb
  • jaje
  • 1 veca glavica crnog luka
  • 2 cena belog luka
  • origano

Priprema:

Krompir oljustite i isecite na sire ploske. Preprzite ga sa obe strane, do pola. Cuftice napravite od mesa, starog hleba, jajeta i zacina. Isprzite ih i redjajte u tepsiju, kao na slici: kriska krompira-cuftica-kriska krompira-cufta itd. 
Odozgo zalijte sokom od paradajza, poredjajte svezi paradajz, papriku, kolutove crnog luka i sitno seckanog belog. Zapecite u rerni. Ovo jelo je veoma socno jer krompir upija sok od paradajza i povrca. Prijatno i uzivajte! :) ♥

Нема коментара:

Постави коментар