Sastojci:
- 1 kg krompira
- 500 g juneceg mesa
- 1 zelena paprika (moze i ljuta)
- 2-3 paradajza
- 500 ml soka od paradajza
- so, biber
- stari hleb
- jaje
- 1 veca glavica crnog luka
- 2 cena belog luka
- origano
Priprema:
Krompir oljustite i isecite na sire ploske. Preprzite ga sa obe strane, do pola. Cuftice napravite od mesa, starog hleba, jajeta i zacina. Isprzite ih i redjajte u tepsiju, kao na slici: kriska krompira-cuftica-kriska krompira-cufta itd.
Odozgo zalijte sokom od paradajza, poredjajte svezi paradajz, papriku, kolutove crnog luka i sitno seckanog belog. Zapecite u rerni. Ovo jelo je veoma socno jer krompir upija sok od paradajza i povrca. Prijatno i uzivajte! :) ♥
Нема коментара:
Постави коментар