субота, 7. јун 2014.

Cupavci

Sastojci za testo:

  • 3 jaja
  • 16 kasika ulja
  • 16 kasika secera
  • 16 kasika brasna
  • 16 kasika mleka
  • 1 prasak za pecivo

Sastojci za preliv:

  • 100 g cokolade
  • 5-6 kasika mleka
  • 250 g secera
  • 250 g putera
  • 200 g kokosa

Priprema testa:

Jaja i secer umutite. Dodajte ulje, mleko, prasak za pecivo i brasno. Sve lepo promesajte i sipajte u cetvrtastu modlu. Pecite na 180 stepeni. Pecene kolace, prohladite i isecite na kocke. Napravite preliv.

Priprema preliva:

Cokoladu i puter otopite u mleku, dodajte secer i svaku kocku ubodite na viljusku ili cackalicu i umocite u cokoladni preliv, pa odmah u kokos kako bi se lepo zalepio. Prijatno slatki moji! ♥

Нема коментара:

Постави коментар