субота, 7. јун 2014.

Rolovano svinjsko meso

Sastojci:

  • 1.5 kg svinjskog mesa od trbuha
  • 2 kasicice kima
  • 2 kasicice ruzmarina
  • 2-3 cena belog luka
  • biber
  • so
  • vegeta
  • malo putera
  • 200 ml belog vina
  • 1 casica konjaka
  • teleca supa
  • ulje
  • povrce (krompir, sargarepa, crni luk)

Priprema:

Meso natrljajte belim lukom, pospite kimom, ruzmarinom, vegetom, biberom i solju. Stavite u meso komadic putera i urolajte ga. Povezite kuhinjskim koncem, a kozicu zarezite u obliku rombova. Premazite ga uljem i pecite oko 30 minuta. Potom, dodajte povrce, supu, belo vino i konjak. Ostavite jos da se pece oko 90 minuta. Prijatno! ♥

Нема коментара:

Постави коментар