Sastojci za testo:
- 1 kasika suvog kvasca
- 1 solja toplog mleka
- 1 kasicica secera
- 1 kasicica soli
- 1 jaje
- 3 kasike ulja
- 3 solje brasna
Sastojci za nadev:
- 150-200 g mlevenog mesa
- 2 cena belog luka
- 1 glavica crnog luka
- 2 kasike putera ili ulja
- 2 sveze paprike
- pola kasicice origana
- biber, so
- persun
- 1 paradajz
- 150 g mocarele ili nekog drugog sira koji se fino topi
- 1 jaje
Priprema testa:
Kvasac ostavite da uskisne u solji toplog mleka. Dodajte kasicicu secera i sve zamesite sa jajetom, brasnom, solju i uljem. Dobro izradite testo i ostavite da se odmara, da "naraste". Podelite na loptice, u zavisnosti od toga koliki camcic zelite da bude. Rastanjite testo u oval i punite nadevom. Krajeve preklopite, da biste dobili camcic i izdignite malo ivice, kako fil ne bi iscureo.
Priprema nadeva:
Isprzite sitno seckani crni i beli luk na ulju ili puteru, dodajte mleveno meso. Iseckajte papriku, persun, paradajz i dodajte u meso. Zacinite solju, biberom i origanom. Nafilujte camcice. Umutite jaje, prelijte preko fila i odozgo iseckajte sir. Ispecite u vec zagrejanoj rerni. Prijatno! ♥ ♥ ♥
Нема коментара:
Постави коментар