уторак, 1. јул 2014.

Pica camcic

Sastojci za testo:

  • 1 kasika suvog kvasca
  • 1 solja toplog mleka
  • 1 kasicica secera
  • 1 kasicica soli
  • 1 jaje
  • 3 kasike ulja
  • 3 solje brasna

Sastojci za nadev:

  • 150-200 g mlevenog mesa
  • 2 cena belog luka
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 kasike putera ili ulja
  • 2 sveze paprike
  • pola kasicice origana
  • biber, so
  • persun
  • 1 paradajz
  • 150 g mocarele ili nekog drugog sira koji se fino topi
  • 1 jaje

Priprema testa:

Kvasac ostavite da uskisne u solji toplog mleka. Dodajte kasicicu secera i sve zamesite sa jajetom, brasnom, solju i uljem. Dobro izradite testo i ostavite da se odmara, da "naraste". Podelite na loptice, u zavisnosti od toga koliki camcic zelite da bude. Rastanjite testo u oval i punite nadevom. Krajeve preklopite, da biste dobili camcic i izdignite malo ivice, kako fil ne bi iscureo.

Priprema nadeva:

Isprzite sitno seckani crni i beli luk na ulju ili puteru, dodajte mleveno meso. Iseckajte papriku, persun, paradajz i dodajte u meso. Zacinite solju, biberom i origanom. Nafilujte camcice. Umutite jaje, prelijte preko fila i odozgo iseckajte sir. Ispecite u vec zagrejanoj rerni. Prijatno! ♥ ♥ ♥


Нема коментара:

Постави коментар