петак, 18. јул 2014.

Grcko cufte

Sastojci:

  • 500 g juneceg mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 casa soka od paradajza
  • 1 svezi paradajz
  • origano
  • persun
  • so, biber
  • 250-300 g pirinca

Priprema:

Od mlevenog mesa, sitno seckanog persuna, origana i jajeta napravite cuftice. Isprzite ih do pola. Izvadite, pa u toj masnoci isprzite luk, dolivajuci po malo vode, da postane "staklast". Sipajte pirinac, malo proprzite i poredjajte cuftice, pa zalijte sokom od paradajza i malo vode. Isecite svez paradajz na kolutove, poredjajte preko pirinca i cuftica, zacinite solju i biberom i ispecite u rerni. Ukoliko je potrebno jos malo tecnosti, dodajte vode. 
Prijatno i uzivajte! :) ♥


Нема коментара:

Постави коментар