Sastojci:
- 300 g barene ribe bez kostiju (oslic)
- 50 g instant pirea
- 1 jaje
- 2 zumanca
- 4.5 dl mleka
- 60 g putera
- 4 kasike prezle
- brasno
- so, biber
- ulje
Priprema:
Prvo pripremite besamel od putera, brasna i 2.5 dl mleka. Posolite i pobiberite.
Napravite pire, prema uputstvu sa kesice, od 50 g krompir pahuljica, 2 dl mleka i ostavite da se hladi.
Ribu izmrvite, isitnite i stavite je u posudu sa pireom. Dodajte besamel. Sve dobro izmesajte i ako je mnogo gusto sipajte malo mleka. U ovu masu umesajte 2 zumanca. Dobijeno testo podelite na 8-10 komada. Pravite kuglice, uvaljajte u umuceno jaje, pa u prezlu i przite na vrelom ulju. Prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар