субота, 5. јул 2014.

Ledena torta

Sastojci:

  • 9 jaja
  • 9 kasika secera
  • 250 g mlevenog badema
  • 70 g prezle
  • 100 g suvog grozdja
  • 100 g seckanih sarenih zele bombona
  • 100 g raznog kandiranog voca (limun, pomorandza.)
  • muskatni orah

Sastojci za glazuru:

  • 250 g bele cokolade
  • 50 g putera
  • 50 g krupnije seckanih badema
  • 50 g belog ratluka

Priprema:

Ovojite belanca od zumanca, pa od belanaca umutite cvrst sneg sa secerom. Dodajte zumanca, dalje mutite i kada je umuceno polako umesajte mleveni badem, prezlu, suvo grozdje, zele bombone i kandirano voce. Nastruzite malo muskatnog oraha, to ce torti dati prefinjenu notu :)
Ispecite je. Ohladite i prelijte glazurom.

Glazura:

Belu cokoladu otopite, pomesajte sa puterom i prelijte preko torte. Odvojeno, od belog ratluka napravite bombice-uvaljajte ih u bademe i ukrasite tortu. Prijatno i uzivajte dragi moji ♥

Нема коментара:

Постави коментар