Sastojci:
- 9 jaja
- 9 kasika secera
- 250 g mlevenog badema
- 70 g prezle
- 100 g suvog grozdja
- 100 g seckanih sarenih zele bombona
- 100 g raznog kandiranog voca (limun, pomorandza.)
- muskatni orah
Sastojci za glazuru:
- 250 g bele cokolade
- 50 g putera
- 50 g krupnije seckanih badema
- 50 g belog ratluka
Priprema:
Ovojite belanca od zumanca, pa od belanaca umutite cvrst sneg sa secerom. Dodajte zumanca, dalje mutite i kada je umuceno polako umesajte mleveni badem, prezlu, suvo grozdje, zele bombone i kandirano voce. Nastruzite malo muskatnog oraha, to ce torti dati prefinjenu notu :)
Ispecite je. Ohladite i prelijte glazurom.
Glazura:
Belu cokoladu otopite, pomesajte sa puterom i prelijte preko torte. Odvojeno, od belog ratluka napravite bombice-uvaljajte ih u bademe i ukrasite tortu. Prijatno i uzivajte dragi moji ♥
Нема коментара:
Постави коментар