Sastojci:
- 500 g svinjskog mesa od vrata
- 500 g juneceg mesa-rebra
- 300 g suvih rebara
- 1 manja glavica kupusa
- 200 g boranije
- 200 g graska
- 200 g sargarepe
- 1-2 paradajza
- paskanat
- celer
- 2 glavice crnog luka
- 2 cena belog luka
- 2.5 dl belog vina
- so
- biber
Priprema:
Meso isecite na kocke i proprzite ga na ulju. Sada ocistite svo povrce, operite ga i isecite na krupnije komade. Poredjajte u pomascen lonac: red mesa-red povrca-so, biber- red mesa...
Nalijte belim vinom. Poklopite i na tihoj vatri kuvajte 3-4 sata, ne otklapajuci! Ukoliko nemate ovakav lonac, mozete ga kuvati u ekspres loncu 20 minuta, ali nema isti ukus. :) Takodje, moze se kuvati u glinenoj posudi, koju cete povezati pergament papirom, umesto poklopca. Uzivajte u ovako lepom jelu. Sluzite ga dok je vruce uz domacu pogacu ili proju. Bosanski lonac je idealan za nedeljne ruckove, kada je sigurno cela porodica na okupu :)
Prijatno! ♥ :)
Нема коментара:
Постави коментар