недеља, 13. јул 2014.

Bosanski lonac



Sastojci:

  • 500 g svinjskog mesa od vrata
  • 500 g juneceg mesa-rebra
  • 300 g suvih rebara
  • 1 manja glavica kupusa
  • 200 g boranije
  • 200 g graska
  • 200 g sargarepe
  • 1-2 paradajza
  • paskanat
  • celer
  • 2 glavice crnog luka
  • 2 cena belog luka
  • 2.5 dl belog vina
  • so
  • biber

Priprema:

Meso isecite na kocke i proprzite ga na ulju. Sada ocistite svo povrce, operite ga i isecite na krupnije komade. Poredjajte u pomascen lonac: red mesa-red povrca-so, biber- red mesa...
Nalijte belim vinom. Poklopite i na tihoj vatri kuvajte 3-4 sata, ne otklapajuci! Ukoliko nemate ovakav lonac, mozete ga kuvati u ekspres loncu 20 minuta, ali nema isti ukus. :) Takodje, moze se kuvati u glinenoj posudi, koju cete povezati pergament papirom, umesto poklopca. Uzivajte u ovako lepom jelu. Sluzite ga dok je vruce uz domacu pogacu ili proju. Bosanski lonac je idealan za nedeljne ruckove, kada je sigurno cela porodica na okupu :)
 Prijatno!  ♥ :)


Нема коментара:

Постави коментар