недеља, 10. август 2014.

Kisele turske cufte

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa (junece ili jagnjece)
  • 1 glavica crnog luka
  • pola solje barenog pirinca
  • persun
  • biber
  • so

Priprema:

Crni luk iseckajte veoma sitno, najbolje u blenderu. Dodajte mleveno meso, bareni pirinac i sitno seckani persun. Posolite i pobiberite. Sve lepo smestite i napravite cufte. Przite ih i prelijte sosom od limuna, jogurta ili paradajz sosom. Recepte za sos mozete videti takodje na mom blogu.  Najbolje je ako ih prelijte sosom od jogurta (300 ml jogurta pomesajte sa 1-2 kasike soka od limuna, 2 kasike sitno seckanog persuna, kasicicom secera i prstohvatom soli). Ove cuftice zbog jogurta dobijaju fin kiselkast ukus, zato ih u Turskoj i zovu kisele cufte :) 
Uzivajte i prijatno! ♥

Нема коментара:

Постави коментар