Sastojci:
- 500 g mlevenog mesa (junece ili jagnjece)
- 1 glavica crnog luka
- pola solje barenog pirinca
- persun
- biber
- so
Priprema:
Crni luk iseckajte veoma sitno, najbolje u blenderu. Dodajte mleveno meso, bareni pirinac i sitno seckani persun. Posolite i pobiberite. Sve lepo smestite i napravite cufte. Przite ih i prelijte sosom od limuna, jogurta ili paradajz sosom. Recepte za sos mozete videti takodje na mom blogu. Najbolje je ako ih prelijte sosom od jogurta (300 ml jogurta pomesajte sa 1-2 kasike soka od limuna, 2 kasike sitno seckanog persuna, kasicicom secera i prstohvatom soli). Ove cuftice zbog jogurta dobijaju fin kiselkast ukus, zato ih u Turskoj i zovu kisele cufte :)
Uzivajte i prijatno! ♥
Нема коментара:
Постави коментар