Sastojci za kadaif:
- 500 g gotovog testa za kadaif sa jajima
- 250 g putera
- 300 g mlevenih oraha
- 100 g suvog grozdja
Sastojci za zaliv:
Dublji cetvrtasti pleh premazite otopljenim puterom (samo za premaz, ne 250g). Pospite kadaif rezance. Preko njih pospite mlevene orahe i suvo grozdje, zatim poprskajte puterom, pa tako redom dok imate materijala. Zavrsni red je kadaif! Poprskajte puterom i pecite oko 30 minuta na 150 stepeni.
Sirup napravite tako sto cete vodu i secer uspinovati 5 minuta, dodajte zatim limunov sok i prokuvajte jos 5 minuta. Dodajte vanilu i ohladjen kadaif prelijte mlakim sirupom, polako, nezno. Pazite kako prelivate, nikako ne sme da bude sirup vreo jer cete dobiti lepljivu masu.
Prijatno slatki moji i uzivajte! Sigurna sam da ce vam se dopasti.:) ♥
Нема коментара:
Постави коментар