четвртак, 14. август 2014.

Kadaif

Sastojci za kadaif:

  • 500 g gotovog testa za kadaif sa jajima
  • 250 g putera
  • 300 g mlevenih oraha
  • 100 g suvog grozdja

Sastojci za zaliv:

  • 1 litar vode
  • 700 g secera
  • 1 vanila
  • 2 limuna (sok)

Priprema:

Dublji cetvrtasti pleh premazite otopljenim puterom (samo za premaz, ne 250g). Pospite kadaif rezance. Preko njih pospite mlevene orahe i suvo grozdje, zatim poprskajte puterom, pa tako redom dok imate materijala. Zavrsni red je kadaif! Poprskajte puterom i pecite oko 30 minuta na 150 stepeni.

Sirup napravite tako sto cete vodu i secer uspinovati 5 minuta, dodajte zatim limunov sok i prokuvajte jos 5 minuta. Dodajte vanilu i ohladjen kadaif prelijte mlakim sirupom, polako, nezno. Pazite kako prelivate, nikako ne sme da bude sirup vreo jer cete dobiti lepljivu masu. 

Prijatno slatki moji i uzivajte! Sigurna sam da ce vam se dopasti.:) ♥

Нема коментара:

Постави коментар