четвртак, 14. август 2014.

Imam bayildi (Imam je pao u nesvest)

Evo predloga za jedno vrlo ukusno, zdravo jelo, bez mesa koje nam turska kuhinja poklanja :)

Sastojci:

  • 3 plava paradajza
  • 4 crvena paradajza
  • 1 veci crni luk
  • 2-3 cen belog luka
  • 2 tanke ljute zelene paprike
  • biber
  • so
  • maslinovo ulje
  • persun

Priprema:

Plavi paradajz oljustite na strafte (nozem jednu traku oljustite, drugu ostavite koru, pa opet jednu oljustite, jednoj ostavite koru...). Prepolovite ga uzduz, izdubite sadrzinu i potopite u posoljenu vodu, oko 20 minuta.
Za to vreme, isprzite crni i beli luk, zajedno sa sitno seckanom zelenom paprikom i smesom koju ste izdubili u plavom paradajzu. Pri kraju, dodajte 1 crveni paradajz, biber, so i seckani persun. Smesu lepo izmesajte i napunite camcice od plavog paradajza. Polovine plavog paradajza redjajte u vatrostalnu posudu premazanu maslinovim uljem i crvenim paradajzom, a zatim na svaku polovinu plavog paradajza stavite i malo crvenog. Pecite na 180 stepeni oko 20-30 minuta. Pri kraju, ukoliko volite, mozete na camcice staviti i komad kackavalja. Ukrasite persunom ili nanom.
 Prijatno i uzivajte! ♥ ♥ ♥

Нема коментара:

Постави коментар