Evo predloga za jedno vrlo ukusno, zdravo jelo, bez mesa koje nam turska kuhinja poklanja :)
Sastojci:
- 3 plava paradajza
- 4 crvena paradajza
- 1 veci crni luk
- 2-3 cen belog luka
- 2 tanke ljute zelene paprike
- biber
- so
- maslinovo ulje
- persun
Priprema:
Plavi paradajz oljustite na strafte (nozem jednu traku oljustite, drugu ostavite koru, pa opet jednu oljustite, jednoj ostavite koru...). Prepolovite ga uzduz, izdubite sadrzinu i potopite u posoljenu vodu, oko 20 minuta.
Za to vreme, isprzite crni i beli luk, zajedno sa sitno seckanom zelenom paprikom i smesom koju ste izdubili u plavom paradajzu. Pri kraju, dodajte 1 crveni paradajz, biber, so i seckani persun. Smesu lepo izmesajte i napunite camcice od plavog paradajza. Polovine plavog paradajza redjajte u vatrostalnu posudu premazanu maslinovim uljem i crvenim paradajzom, a zatim na svaku polovinu plavog paradajza stavite i malo crvenog. Pecite na 180 stepeni oko 20-30 minuta. Pri kraju, ukoliko volite, mozete na camcice staviti i komad kackavalja. Ukrasite persunom ili nanom.
Prijatno i uzivajte! ♥ ♥ ♥
Нема коментара:
Постави коментар